Artikler om Stresshåndtering

Stress gør dig i stand til at møde udfordringer med øget energi, når der stilles nye eller større krav til dig. Det er først, når arbejdspresset eller kravene over længere tid bliver for store eller usammenhængende, og den akutte stress går hen og bliver kronisk, at der opstår et problem. Med kronisk stress følger nemlig negative fysiske, psykiske og/eller sociale reaktioner.

Stressforebyggelse er derfor det samme som trivselsfremme, og begge dele er tæt forbundet med arbejdspladsens evne til at løse sin kerneopgave effektivt.

Hvordan håndterer du stress som leder? Enhver stressindsats består overordnet af tre faser:

 • Identifikation – er der stress og i givet fald hvor?
 • Håndtering – hvad kan man gøre, når en medarbejder eller man selv har fået stress?
 • Forebyggelse – hvad fører til stress, og hvordan kan man undgå, at stress opstår?

For dig som leder betyder det blandt andet, at du i hverdagen bør iagttage og spørge ind til dine medarbejderes velbefindende såvel som dit eget. Du skal give social og faglig støtte og kunne sætte ind og ændre en medarbejders jobindhold og arbejdsmængde, hvis det bliver nødvendigt.

På Lederweb finder du artikler og værktøjer om, hvordan du forebygger og håndterer stress. Både hos dine medarbejdere og dig selv. Du finder også artikler om, hvordan du holder en sygefraværssamtale og får en medarbejder godt tilbage efter en stress sygemelding og meget mere. • Stresshåndtering
Viser 5 / 73
Ingen resultater.
 • Dårlige ledere giver medarbejdere stress

  Når en medarbejder bliver stresset, så plejer man først og fremmest at kigge på arbejdsbyrden. Men en stor nordisk undersøgelse viser, at en dårlig leder er den hyppigste årsag til, at medarbejdere får stress. Lederen spiller ifølge undersøgelsen en nøglerolle både for medarbejdertrivsel, rekruttering og effektivitet

  Læs mere
 • Stressforsker afliver de 3 største myter om stress

  Der er mange myter om stress, og det kan bringe én på vildspor – særligt når du er leder og skal hjælpe stressramte medarbejdere. Bo Netterstrøm afliver de tre største myter om stress og peger på, hvad det er vigtigt at være opmærksom på, når du skal vurdere stressniveauet hos dine medarbejdere.

  Læs mere
 • 7 trin til bedre uddelegering

  Er du en af mange ledere, der lever ud fra mantraet: ”Det er nemmere at gøre det selv”? Så gør du dit job vanskeligere, end det behøver at være. Samtidig sender du et signal til dine medarbejdere om, at du ikke har tillid til dem, ignorerer deres talenter og hæmmer deres læring. Her er syv råd til dig, der gerne vil være bedre til at uddelegere

  Læs mere
 • Fem måder at håndtere konflikter

  Typisk håndterer du konflikter på 1-2 måder. Men der er mange flere måder og de skal bruges situationsbestemt. Du slipper ikke godt fra at bruge samme stil hver gang.

  Læs mere