Lær succesfulde lederes rutiner

Forbes har indkredset en række rutiner, som de bedste ledere gør dagligt. Læs her, hvad du skal indlære for at øge din lederskabskapacitet.

Skribentinfo

De mest succesrige ledere er instinktive beslutningstagere. De har truffet beslutninger så mange gange i løbet af deres karriere, at de bliver immune over for det pres, der er i forbindelse med at træffe beslutninger og er derfor ekstremt intuitive omkring processen med at træffe de mest strategiske og bedste beslutninger.

Evnen til at træffe de rigtige beslutninger bygger ofte på erfaringsdannelse baseret på en lang række forskellige omstændigheder, personlighedstyper og uforudsete fejl. Derved har de lært, at overskue konsekvenserne af det, de gør.

Her er Forbes liste over de nogle af de ting, du skal gøre automatisk, hver dag, for at være en succesfuld leder;

1. Gør det trygt at ytre holdninger

Ledere kan virke skræmmende med deres titel og beføjelser, når de træder ind i et lokale. Men gode ledere er klar over dette og opfordrer derfor altid kolleger og medarbejdere til at tale frit. Succesfulde ledere evner at lede opmærksomheden væk fra sig selv og opmuntre andre til at give udtryk for deres meninger.

2. Træffer beslutninger

Succesfulde ledere er forrygende beslutningstagere. Enten formår de at facilitere dialogen til at få deres kolleger til at nå frem til en konklusion, eller også gør de det på egen hånd. Gode ledere kender vigtigheden af at tage hurtige beslutninger, når det er påkrævet. De fokuserer på at få ting til at ske og spilder ikke deres tid på spørgsmål, som forstyrrer øjeblikket.

3. Kommunikerer forventninger

Succesfulde ledere er gode kommunikatorer. Det gælder især, når det kommer til at kommunikere forventningerne til resultater. De minder konstant om de mål, der skal nås, og hvor meget tid medarbejderne har for at komme dertil ved at kommunikere forventninger bliver organisationens kerneværdier og formål tydelige for medarbejderne.

4. Udfordrer medarbejdere til at tænke ud af boksen

De mest succesrige ledere forstår deres medarbejderes tankegang, kapaciteter og forbedringsområder. De omsætter den viden og indsigt til at udfordre deres team til at tænke ud af boksen og presse dem til at favne bredere.

De gode ledere udmærker sig ved at holde deres folk oppe på tæerne ved ikke at tillade dem at blive for komfortable. Sideløbende giver de dem nye værktøjer til at udvikle sig. På den måde udvikler de både organisationen og medarbejderne.

5. Står til ansvar for andre

Succesfulde ledere tillader, at deres medarbejdere leder dem. Dette betyder ikke, at de tillader andre at styre dem, men de er modtagelige for råd fra medarbejdere og samarbejdspartnere. Når de har lavet en fejl, tager de ansvar for det.

6. Ledere er gode rollemodeller

At gå foran og vise det gode eksempel lyder nemt, men nogle ledere opererer ikke i overensstemmelse med det. Succesfulde ledere praktiserer, hvad de prædiker, og er opmærksomme på deres handlinger. De ved også, at alle holder øje med dem og observerer enhver bevægelse.

7. Mål- og præstationsbelønner

Gode ledere har altid en finger på pulsen i forhold til, hvem der præsterer bedst i organisationen. De anerkender hårdt arbejde og en god indsats uanset resultatet, og de er opmærksomme på at belønne det.

8. Giver kontinuerlig feedback

Mange medarbejdere ønsker, at deres ledere er opmærksomme på dem, og de sætter pris på løbende indsigt. Ikke bare ved den årlige MUS.

Succesfulde ledere giver altid feedback og bifalder gensidig feedback ved at skabe troværdige relationer til deres medarbejdere.

9. Fordeler ressourcerne hensigtsmæssigt

Succesfulde ledere kender deres talentmængden og ved, hvordan de aktiverer medarbejderne bedst. De ved, hvordan de bruger medarbejdernes styrker bedst, og præcist hvornår en medarbejders unikke færdighed skal sættes i spil.

10. Stiller spørgsmål og søger råd

Succesfulde ledere stiller spørgsmål og søger råd. Gode ledere er nysgerrige og søger efter mere viden. De har ofte et netværk af mennesker, de henvender sig til i vanskelige situationer, men tager også imod rådgivning fra andre.

11. Udstråler positiv energi og attitude

Succesfulde ledere skaber en positiv og inspirerende kultur på arbejdspladsen. De forstår at afstemme tonen og skaber en holdning, der motiverer medarbejderne til at tage affære. De fremstår sympatiske, respekteret og med en stærk vilje.

12. Er store læremestre

Succesfulde ledere holder sig opdateret på trends og nyheder, og er glade for at dele viden om deres omgivelser. De tager sig tid til at være mentorer for deres medarbejdere, og investerer gerne deres tid i dem, der viser, at de er i stand til og ivrige efter at komme videre.

13. Nyder deres ansvar

Succesfulde ledere elsker ledergerningen - ikke for beføjelsernes skyld, men for formålet og meningen i det, de kan skabe. De får ikke et kick ud af at have magt. Udbyttet for dem er at rekruttere de rigtige mennesker og udvikle dem.

Det handler om evnen til at tjene andre, og det kan kun ske ved at nyde, hvad du gør.

I sidste ende er succesfulde ledere i stand til at opretholde deres succes, fordi disse 13 rutiner giver dem mulighed for at øge værdien i deres organisation. De tjener som katalysatorer for talent, kultur og resultater.

Artiklen er frit oversat fra Forbes.

Læs mere:

Væksthus publikationen Ledere der lykkes

Væksthus publikationen Succesfulde lede i sundhedsvæsenet

Lær af jeres successer

Vend dine fejl til succes 

Skribentinfo

Kommentarer