Lyt til ledelse: Ensomhed i lederrollen

Er ensomheden som leder et vilkår, eller kan man gøre noget ved den? Hvem går man til, når det brænder på? Kurt Strand har en direktør, en chef og en erhvervspsykolog i studiet for at snakke om ensomheden i lederrollen. Lyt til podcasten Ørerne i maskinen her.

Skribentinfo

Ensomhed er en del af lederjobbet. Den er altid fysisk nærværende. Det fortæller kommunaldirektør Eik Møller. Det værste tidspunkt er ifølge ham, når man skal afskedige en medarbejder, og sådan skal det være, for hvis man ikke bliver berørt af blandt andet afskedigelser, bør man finde noget andet at lave.

I studiet hos Kurt Strand drøfter han sammen med organisationspsykolog Stig Kjerulf og chefjordemoder Joan Dürr, hvordan ledere oplever ensomheden, og diskuterer spørgsmålet: Er ensomhed et vilkår, alle ledere skal leve med?

For mange nye ledere kommer ensomheden som et chok. De opdager, at de skal opgive venskaber på arbejdspladsen og i stedet nøjes med et professionelt forhold. For Joan Dürr var ensomheden mest markant, i det øjeblik hun ikke længere var en del af gruppen, der kunne snakke frit om arbejdet, men i stedet var den, der skulle handle på snakken.

Hør den nyeste podcast her

Hent podcasten her (iTunes)

Du kan også læse mere om opgaver og faldgruber for hvert ledelsesniveau i Væksthus for Ledelses publikation ”Pas på trinet!”. Download eller bestil den gratis her. 

Følg os også på FacebookTwitter eller Linkedin, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af de næste programmer.  

Sådan kan du lytte til podcast

Du kan lytte til podcast på din computer, tablet eller smartphone, hvor og hvornår du ønsker det. Du kan altid lytte direkte fra Lederweb, men hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af en eneste episode af Ørerne i maskinen, så kan du også bruge en App.

Du kan fx bruge Soundclouds app, der findes til alle typer telefoner. I den kan du finde alle vores podcasts samt følge Lederweb, så du får besked om, når vi har nye podcasts klar. Du kan også afspille direkte fra app'en.

Alternativt kan du vælge en app, der er beregnet til at afspille podcast. Her er nogle forslag:

iPhone og iPads: 
Apple har lavet en Podcast app til iPhone og iPads. Download "Ørerne i maskinen" i iTunes her.

Android-telefoner:
I Google play findes der masser af muligheder. Denne podcast-app er den mest populære. 

Windows phone:
Har du en Windows phone, kan du fx bruge denne podcast app.

Skribentinfo

Kommentarer