Artikler om Rekruttere

At rekruttere handler om at finde medarbejdere med de kompetencer, der er nødvendige for at nå organisationens mål. Man kan både rekruttere internt eller eksternt. Det er ikke en let opgave, og det er en dyr affære at ansætte den forkerte. Både menneskeligt og økonomisk.

For at finde den rette medarbejder skal du vide, hvilke opgave, og kompetencer, jobbet kræver. Jo mere konkret du bliver, desto bedre vil du kunne lave stillingsopslag og gennemføre interviews og i sidste ende udvælge den rette.

På Lederweb finder du artikler og værktøjer, om hvordan du skriver gode stillingsannoncer, gennemfører samtaler, udvælger kandidater og får dem onboardet. Du finder også viden om, hvad du eksempelvis ikke bør spørge om til en jobsamtalen, hvordan du bruger personlighedstest, hvad du skal være opmærksom på, hvis du fx indhenter referencer og hvordan du introducerer den nye medarbejder til jobbet og arbejdspladsen. • Rekruttere
Viser 5 / 2260
Ingen resultater.
 • Advarsel: Disse 9 ting får dine medarbejdere til at smutte

  Når de bedste medarbejdere opsiger deres stilling, giver det ofte lederne grå hår. Og det er ikke uden grund. Der er nemlig få ting, som koster og forstyrrer lige så meget, som når gode medarbejdere smutter. Læs her, om de ni værste ting du kan sige og gøre, som i sidste ende skubber gode medarbejdere i armene på en ny arbejdsplads.

  Læs mere
 • Advarsel: Derfor flygter dine medarbejdere

  Husker du at sige godmorgen til dine medarbejdere, er du tilgængelig og engagerer du dig i sociale aktiviteter på arbejdspladsen? Her får du ti lidt mere utraditionelle bud på, hvorfor dine medarbejdere søger væk, og hvad du kan gøre for at undgå det.

  Læs mere
 • Sådan skriver du en god anbefaling

  Mange medarbejdere ønsker en anbefaling, når de fratræder deres stilling. Men som leder kan det være vanskeligt at finde den gode struktur og ramme det rigtige niveau af tone og faglighed. Her er fem hovedkomponenter i en god anbefaling og inspiration til, hvordan du bygger en anbefaling op.

  Læs mere
 • Systemisk tænkning - at forstå systemet, mønsteret og sammenhængene

  Organisationens evne til at forandre sig i takt med omverdenen hænger sammen med det interne system, som organisationen udgør. Artiklen gennemgår den systemiske tænkning, som hjælper dig til at se sammenhængen mellem organisationen og forandringen.

  Læs mere
 • Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

  En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og kvalifikationer.

  Læs mere