Podcast: Sammenhæng i ledelseskæden

Hvordan sikrer man, at der er sammenhæng i ledelseskæden, både opad, nedad og til siden? Lyt med, når ledelsesambassadør og kommunaldirektør Jette Runchel drøfter chefens rolle somme limen i kæden med en direktør og en afgørende rolle i forhold til at sikre sammenhæng i ledelseskæden med en direktør og en chef.

Skribentinfo

”Vi hiver i dem i begge ender". ”Dem" er cheferne. Og de er i fokus i denne podcast fra Væksthus for Ledelse. Her diskuterer Marianne Stentebjerg, direktør i Nyborg Kommune, Lars Kofoed, skole og kulturchef i samme kommune og Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund og Ledelsesambassadør den vigtige rolle og opgave, chefer har i forhold til at sikre sammenhæng i ledelseskæden.

”Sammenhæng i ledelseskæden er vigtigt, fordi det sikrer, at alle arbejder mod samme mål. Mål, mening og mødet med borgeren spiller fuldstændig sammen,” siger Jette Runchel, kommunaldirektør i Albertslund Kommune og Ledelsesambassadør.

Her er cheferne limen, og hvis de ikke mestrer den opgave, er der risiko for, at ledelseskæden knækker. Men opgaven er ikke lige til og cheferne kan nemt blive klemt, fordi topcheferne og det politiske system trækker deres opmærksomhed opad og medarbejdere, og ledere trækker den nedad.

I podcasten kan du høre, hvordan skole- og kulturchefen Lars Kofoed både skal stå på mål for den faglige kvalitet og samtidig sikre, at organisationen hænger sammen. Du kan også høre, hvad chefens egen direktør, Marianne Stentebjerg, gør for at sikre, at Lars Kofoed og de øvrige chefer i kommunen, kan varetage den vigtige oversætter- og formidleropgave, som de har. Det handler blandt andet om at give cheferne rum til at lede, gode relationer, tillid og dialog.

Lyt til podcasten her

Find alle podcast fra Væksthus for Ledelse her

Skribentinfo

Kommentarer