Gear ned inden juleferien

Julen banker på og juleferien er lige om hjørnet.Sommerens energifyldte måneder er afløst af travlhed med møder og de sidste opgaver inden årets afslutning. Få otte tips til at geare ned og holde hjernefri i juledagene

Skribentinfo

Det allerbedste redskab op til en ferie er kalenderen. Så få fluks fat i din kalender, slå op på de næste to uger, og se med et kritisk blik på, om den ser fornuftig ud. Kan du kan nå de opgaver, du skal inden ferien - eller om det tårner sig op, så du næsten ikke kan få luft.

  1. Udskyd, slet, aflys: Hvis du kan se, at de næste fjorten dage simpelthen bare ikke hænger sammen, så brug teknikken: USA – Udskyd, Slet, Aflys. Det gælder både arbejdsmæssige og private arrangementer. Det er selvfølgelig ikke alt, der hverken kan eller skal aflyses eller udskydes, men noget kan – og skal. 

  2. Sov godt og længe et par nætter. Gå tidligt i seng et par aftener, så du får ekstra søvn i løbet af de næste fjorten dage. Så forstærker du dit immunforsvar og forebygger, at du lægger dig syg de første dage af ferien. Det er nemlig en normal reaktion at blive syg, når ferien kommer, hvis efteråret har været præget af ikke bare travlhed, men dobbelttravlhed og masser af beslutninger.

  3. Book 2-3-4 mødefrie dage de næste uger. Her kan du koncentrere dig om de vigtige opgaver, der skal nås inden jul. Måske kan der også blive tid til at se nøjere på, hvad der kan og skal prioriteres næste år, så du er klar til at møde ind igen efter ferien. På den måde gearer du ned fra 5. til 3. gear og får dermed overblikket tilbage, hvis det skulle være smuttet i farten.

  4. Book med det samme tid til restitution i 2011. Overvej, hvornår du skal have tid til dig selv næste år. Sæt tiden af i kalenderen allerede nu, fordi kalenderen har det med at sande til, når man nærmer sig, og så er der aldrig tid.

  5. Overvej, om du og din afdeling skal spare på møderne i juni og december næste år og allerede nu sætte dage af i kalenderen, som er forbeholdt koncentreret mødefri arbejde, så I kan komme til bunds i bunkerne inden de næste ferier.

  6. Skriv en liste over, hvad du har opnået det seneste halve år. På den måde får du fejret dig selv, gjort status og bliver bevidst om, hvad du er værd, og hvad du har bidraget med. Du kan dermed gå på juleferie med fokus på det, du nåede, i stedet for det du ikke nåede.

  7. Sæt autosvar på din mail to dage før og to dage efter ferien. På den måde skaffer du dig tid til at få de sidste ting på plads inden ferien, og du har to dage efter ferien til at komme i gang igen – til at få læst de mails, der er dukket op i løbet af juleferien, forholde dig til eventuelt akutte sager lige efter ferien og lignende.

  8. Nyd ferien! Sæt hjernen på frihjul og fokuser på andre dele af dit liv. Giv dig selv plads til at lave lige det, du godt kan tænke dig. Uanset om det er massage, kurbad eller lange gåture, så du kan geare ned fra 3 til 1. gear. Ved at være bevidst og fuldt til stede kan du også sætte ind på familie- og vennekontoen, hvis du har trukket lidt rigeligt på andres forståelse og opbakning. Samtidig skaber du plads til nye ideer, når du tænker på noget andet end arbejdet.

Læs også:

Parat til start - nyt år

Ferien blev ingen energi-indsprøjtning 

Skribentinfo

Kommentarer