Lynkursus i nærværende ledelse på afstand

Hvordan er du en nærværende leder på afstand? Her får du et lynkursus i de velkendte, men afgørende ledelseskompetencer som fx kommunikation, tillid og selvledelse med fokus på, hvordan du lykkes med dem, når du ikke ser dine medarbejdere dagligt.

Skribentinfo

Væksthus for Ledelse har tidligere udviklet et e-kursus i, hvordan du leder, når du ikke ser dine medarbejdere dagligt, fordi I måske ikke fysisk sidder på samme matrikel, eller fordi du har mange medarbejdere. Denne ledelsesudfordring er på kort tid blevet aktuel for mange ledere.

Derfor har Væksthus for Ledelse valgt at frigive e-kurserne, så du ikke, som normalt, skal vente en uge med at få tilsendt en lektion. Lektionerne er udviklet til ledere med mange medarbejdere, eller ledere med medarbejdere fordelt på flere matrikler. Her finder du de seks lektioner. Tag hvad du kan bruge til din ledelsesudfordring netop nu:

Lektion 1. Giv dine medarbejdere kørekort til selvledelse

For at lykkes med nærværende ledelse på afstand skal du give dine medarbejdere de bedste forudsætninger for selvledelse. Det handler om at sætte tydelige mål og afstemme forventninger. Gå til første lektion her

Lektion 2. Gode ledere skaber nærvær gennem uformel kommunikation

Den uformelle kommunikation er en væsentlig kilde til det nærvær og den tillid, alle medarbejdere har brug for fra deres leder. Den er bare svær at mestre, når du har mange medarbejdere, og når de måske endda ikke sidder samme sted. Der er ingen daglige småsnakke ved kaffemaskinen eller opsamling på, hvordan ungerne har det derhjemme. Få ideer til, hvordan du skaber nærvær gennem uformel kommunikation i lektion 2 her. 

Lektion 3: Ingen kan læse dit tonefald – pas på med den digitale kommunikations faldgruber

Når det er småt med ’ansigt til ansigt’ -kommunikation skal du være klar og tydelig i de kommunikationsformer og -genrer, der i stedet er i centrum. Men hvornår bør du ringe, og hvornår er en skriftlig besked nok? Få inspiration til den digitale kommunikation her. 

Lektion 4: Faglig sparring – sådan viser du tilgængelighed på afstand

”Min dør står altid åben.” Du har sikkert selv sagt det til dine egne medarbejdere for at signalere, at den faglige sparring kun er et knock-knock på dørkarmen væk. Meeen, hvad gør du, når du leder på afstand og gerne vil være tilgængelig? Hvordan får du medarbejderne til at føle, at du er til at få fat i, når de har brug for det – på trods af afstanden? Find svar i lektion 4 her. 

Lektion 5: Tillid er en beslutning – ikke kun en følelse

At udøve kontrol. Og at vise tillid. To ledelsesdiscipliner, der lyder som diametrale modsætninger. Men de har mindst to ting til fælles. For det første er de begge to nemmest, når du befinder dig på samme fysiske sted som dine medarbejdere. Og for det andet fungerer de kun i kraft af hinanden. Læs mere om tillid og kontrol, når du leder på afstand her. 

Lektion 6: Mødeledelse- få det optimale ud af det når I mødes

Dette er ikke så relevant for dig lige nu. Men som distanceleder er de kalendersatte møder med dine medarbejdere endnu vigtigere, end de er for de ledere, der ser medarbejderne dagligt. Når I mødes, skal I have det bedste ud det, og det kræver god mødeledelse. Læs om det her.

Læs også: Nærværende Corona-ledelse på afstand

Skribentinfo

Kommentarer