Artikler • Søren Kudahl
Viser 3 / 3
Ingen resultater.
 • Offentlige ledere vil på efterløn

  Over halvdelen af de kommunale og regionale ledere mellem 54 og 60 år forventer, at de siger farvel til arbejdsmarkedet, inden de bliver 65 år. Det viser ny undersøgelse. Dermed sættes arbejdsgiverne under yderligere pres for at rekruttere tusinder af nye ledere i de kommende år. Fire ud af ti ledere i dag er fyldt 55 år. Kommunerne håber, at flere erfarne ledere kan lokkes til at tage et par år mere.

  Læs mere
 • Kommuner skriger på nye ledere

  Mere end en tredjedel af de kommunale ledere er fyldt 55 år og siger dermed farvel til arbejdsmarkedet i løbet af få år. Det efterlader kommunerne med en gigantisk udfordring i forhold til at skaffe tilstrækkeligt mange dygtige ledere til daginstitutioner, folkeskoler, ældrecentre og rådhuse. Ellers vil det gå ud over velfærden, siger eksperter.

  Læs mere
 • Hver sjette offentlig ansatte har lederdrømme

  En ud af seks offentligt ansatte har lederambitioner. Det er betydeligt færre end i den private sektor. Hensynet til familielivet er den væsentligste forklaring hos de, der ikke ønsker at være ledere. Derfor bør kommunerne satse målrettet på at skabe en bedre balance mellem lederjob og familieliv, mener eksperter. Det kan – sammen med gode muligheder for uddannelse og udvikling – blive kommunernes trumf i den hårde kamp om fremtidens ledere.

  Læs mere