Artikler om Persontyper

Primadonna, introvert, tænkende, resultatorienteret, konsensussøgende, generation Y, ekstrovert eller passiv aggressiv. Der findes utallige betegnelser for forskellige typer af medarbejdere og ledere. Det essentielle er, at alle er forskellige. Og jo bedre du kender hver enkelt medarbejder, desto bedre kan du motivere dem. Du vil også bedre kunne forhindre eller løse konflikter og undgå uventede reaktioner på dine beslutninger.

Som leder er det derfor en god ide at sætte dig ind i, hvilken type leder, du skal være for netop dén person, du står over for lige nu? For det er meget forskelligt, hvad medarbejdere har brug for og sætter pris på fra deres leder.

På Lederweb finder du artikler og værktøjer om forskellige typer af medarbejdere, og hvordan du bedst leder dem og eksempelvis sammensætter det perfekte team. • Persontyper
Viser 5 / 126
Ingen resultater.
 • Hvad er motivation?

  At motivere er en proces, hvor du kan skabe og fastholde en målrettet adfærd, så medarbejdere præsterer noget bestemt. Der er flere teorier om motivation - men det er vigtigt at finde det, der virker for de enkelte medarbejdere i den konkrete situation.

  Læs mere
 • Domæneteorien - i teori og praksis

  Filosoffen Wittgenstein er ofte blevet citeret for ”mit sprogs grænse er min verdens grænse”. Med domæneteorien som værktøj kan et team eller en afdeling udvide deres sproglige grænse og herved forståelsen af hinanden. Læs denne korte, teoretiske introduktion til domæneteorien, og bliv guidet til, hvordan du kan anvende den i praksis.

  Læs mere
 • Sådan håndterer du den vanskelige samtale

  Hvordan får du sagt til Poul, at han er opfarende og taler grimt til sine kollegaer, uden at han råber højt og smækker med døren? Hvordan får du taget hul på samtalen om Annettes alkoholmisbrug? Læs her, hvordan du håndterer de vanskelige samtaler, som du helst ville være foruden.

  Læs mere
 • 10 misforståelser om introverte medarbejdere

  Menneskesky, generte og negative. Det er nogle af de labels, der bliver sat på introverte personer. Men det er en misforståelse. Læs her, hvordan du får det bedste ud af dine introverte medarbejdere.

  Læs mere
 • 8 roller der sammen skaber et succesfuldt team

  Stræberen, afslutteren eller innovatøren. Medlemmerne i et team har forskellige roller, som bidrager til, at teamet kan nå sit mål. Ved at medlemmerne fra begyndelsen afklarer deres foretrukne og mindst foretrukne rolle, opnår de en bedre forståelse, opgavefordeling og dialog med hinanden. Læs om, hvordan du som leder øger medarbejdernes forståelse for de forskellige roller.

  Læs mere