Artikler • Væksthus for Ledelse
Viser 35 / 35
Ingen resultater.
 • Hvordan var din start som ny leder?

  Nyt projekt i Væksthus for Ledelse efterlyser eksempler på, hvordan nye ledere kan støttes bedst. Projektet ”En god start for nye ledere” efterlyser eksempler på regionale og kommunale tilbud som støtter arbejdspladsens nye ledere. Hvis du kender et godt eksempel på noget, der har støttet den nye leder i den første svære tid i lederstolen, så hører vi meget gerne fra dig.

  Læs mere
 • Konsulent til Væksthus for Ledelse

  Brænder du for ledelse i den offentlige sektor, ser du mulighederne i projektarbejde, og kan du begå dig i et felt med mange aktører og partsinteresser? Så er du måske vores nye kollega i Væksthus for Ledelse.

  Læs mere
 • Nyhed: Dialogkort om ledelse

  Hvilket aftryk har du sat som leder? Og hvordan håndterer et godt ledelsesteam konflikter? Det at tale om ledelse udvikler ledelse. Derfor har Væksthus for Ledelse udviklet 60 dialogkort. Læs mere, og bestil dem her.

  Læs mere
 • 2 nye publikationer om faglig ledelse

  En stærkere faglig ledelse kan skabe bedre resultater til gavn for borgerne. Derfor skal den faglige indsigt styrkes i hele ledelseskæden - fra direktion og chefer til faglige ledere. Læs publikationerne, der sætter fokus på faglig ledelse her.

  Læs mere
 • 6 forskellige ledelses- og organisationsformer

  Mange offentlige organisationer arbejder med nye måder at lede og koordinere på, mobilisere ressourcer og fremme innovative løsninger – til gavn for kerneopgaven. Det fører til eksperimenter med nye ledelses- og organisationsformer. Væksthus for Ledelse har set på seks forskellige tilgange til nye måder at organisere og lede arbejdet på. Læs med og find inspiration her.

  Læs mere
 • Lynkursus i nærværende ledelse på afstand

  Hvordan er du en nærværende leder på afstand? Her får du et lynkursus i de velkendte, men afgørende ledelseskompetencer som fx kommunikation, tillid og selvledelse med fokus på, hvordan du lykkes med dem, når du ikke ser dine medarbejdere dagligt.

  Læs mere
 • Publikation: Dit personlige lederskab

  Publikation præsenterer fire ledelseseksperters bud på, hvordan du arbejder med dit personlige lederskab. Undervejs deler ledere på forskellige niveauer deres egne udfordringer og erfaringer med at udvikle det personlige lederskab.

  Læs mere
 • Invitation til Væksthusdag

  Hvad forventer du som leder af din chef, og kender du din chefs forventninger til dig? Hvordan styrker vi den faglige ledelse? Og hvordan udvikler du dit personlige lederskab? Det er nogle af de spørgsmål, du får svar på, når Væksthus for Ledelse den 23. september holder konference for ledere i kommuner og regioner. Det er gratis at deltage.

  Læs mere
 • Væksthuset - til projektledere

  Her finder du Væksthusets logoer i jpg-format og eps samt faktaboks om Væksthus for Ledelse.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse: Ledelse der virker i praksis

  Væksthus for Ledelse har med stor interesse læst de netop offentliggjorte anbefalinger fra Ledelseskommissionen. Det er positivt, at kommissionen med sine anbefalinger sætter fokus på ledelse i den offentlige sektor, som på mange punkter er en helt særlig disciplin.

  Læs mere
 • 5 kendetegn ved succesfulde ledelsesteam

  Ledere løser deres opgaver bedst, når de er en del af et godt ledelsesteam. Men hvordan får man et hold med lutter anførere til at spille godt sammen? Læs 5 kendetegn ved succesfulde ledelsesteam her.

  Læs mere
 • Test af dine lederkompetencer

  Er du fremragende til at have relationel forståelse og er du gennemsnitlig i forhold til at insistere på din delegering? Test dig selv på de fem kernekompetencer fra "Ledere der lykkes" herunder.

  Læs mere
 • Lederwebs introduktion til kommunikation

  Lederwebs introduktion til kommunikation. Hvem skal du kommunikere til, hvordan, hvorfor og hvad får du ud af det?

  Læs mere
 • Ny publikation samler Væksthusets viden om god ledelse

  Med over 30 skræddersyede produkter om ledelse og 300.000 bestilte publikationer har Væksthus for Ledelse ramt bredt blandt de offentlige ledere. En ny guide samler den viden og de værktøjer, der foreløbigt er udviklet af Væksthuset.

  Læs mere
 • Få mere for din tid

  Tid er en afmålt ressource. Det kan desværre ikke lade sig gøre at få flere timer i døgnet. Men hvis du tager dine holdninger til tid op til revision, kan du forandre oplevelsen af tiden og derved strække den, sænke dit stress niveau og højne produktiviteten. Få råd om, hvordan du får mere for din tid.

  Læs mere
 • Sådan leder du indsatsen for børn med særlige behov

  Ny publikation fra Væksthus for Ledelse leverer indhold til kommunernes overvejelser om, hvordan de bedst leder og organiserer indsatsen for børn med særlige behov i de almene dagtilbud.

  Læs mere
 • Ledelse uden grænser: Test af rammer, krav og forventninger

  Et værktøj til at vurdere stressbelastningen på arbejdsplasen. Medarbejderne bliver bedt om at vurdere en række positive udsagn om arbejdspladsen på en skala fra 0 til 10 – og derefter prioritere og drøfte resultaterne. Formålet er at få øje på ubalancer og reagere på dem.

  Læs mere
 • Ledere der lykkes - hvad er det de kan?

  Hvad kendetegner succesfulde ledere? Det har projektet 'Ledere der lykkes' undersøgt. Vi har nysgerrigt spurgt: Hvad er det, de kan?

  Læs mere
 • Toplederkodeks med ni anbefalinger

  Offentlige topchefer har fået deres eget kodeks for god ledelse, og det lægger direkte op til, at man som topchef bruger tid på at reflektere over sine handlinger.

  Læs mere
 • Kodeks for offentlig topledelse: Inspirationskatalog

  Det er i hverdagen, at kodeks skal gøre en forskel. Hvordan og i hvilke sammenhænge du som topleder vil arbejde med kodeks, er op til dig at beslutte. Der hverken kan eller skal formuleres nogen generel drejebog.

  Læs mere
 • De 11 kodekspunkter for god ledelse

  50.000 ledere får hjælp til at blive bedre ledere. "Kodeks for god ledelse" i kommuner og regioner er etableret.

  Læs mere
 • Sådan lykkes ledere i sygehusvæsenet

  Hvordan bliver alle landets 9.000 ledere på sygehusene til en succes? Svaret finder du i Væksthus for Ledelsesundersøgelse af succesfulde ledere i sygehusvæsenet.

  Læs mere
 • Hvad motiverer i arbejdet?

  Motivation i arbejdet kan indeles seks nøglebegreber om medarbejderes relation til arbejdet og arbejdspladsen. Det er begreber som fx belønning og mening i arbejdet.

  Læs mere
 • Ledernetværk. Vitalisering af hjemmenetværk

  Inspiration til beslutningstagere, interne konsulenter og ledere til at starte ledernetværk op og komme godt i gang med en proces, som kan være med til at håndtere stress og udvikle samt styrke det personlige lederskab.

  Læs mere
 • Kommunale kommunikationsstrategier

  Kommunikation er kommet højt op på den kommunale dagsorden. Derfor er der nu for første gang i Danmark udgivet en forskningsbaseret publikation om kommunale kommunikationsstrategier – målrettet topledelsen i kommunerne.

  Læs mere
 • Ti principper for god ledelsesevaluering

  Skal du til at lave ledelsesevaluering, og er du i tvivl om, hvordan du griber evalueringen an? Her kan du læse 10 principper for god ledelsesevaluering.

  Læs mere
 • Sådan danner du et ledernetværk

  Du kan høste en række fordele ved at indgå i et ledernetværk. Er du ikke allerede med i et netværk, kan du her få gode råd om, hvordan du i fire trin danner et ledernetværk.

  Læs mere
 • Processen i omsorgssamtalen

  Værktøjet er en procesbeskrivelse af de faser en omtalesamtale gennemløber og kan være en hjælp til at optimere omsorgssamtaler i din organisation.

  Læs mere
 • Den kvantitative tilgang til ledelsesevaluering

  Hovedparten af ledelsesevalueringer gennemføres som forskellige varianter af denne den kvantitative model, hvor en spørgeskemaundersøgelse er rygraden i evalueringen. Et eksempel er 360-graders evaluering.

  Læs mere
 • Ledelse uden grænser

  Det moderne arbejdsliv betegnes som grænseløst. For nogle kan det være svært at håndtere det nye grænseløse arbejde. Derfor balancerer stadig flere medarbejdere og ledere på kanten af stress. Her får du viden og gode råd til, hvordan du leder en organisation, hvor arbejdet bliver stadig mere grænseløst.

  Læs mere
 • 1. Beskriv det, du drømmer om

  Ingen tænder på tomme visioner.

  Læs mere
 • En praktisk tjekliste til fusioner

  For at støtte og inspirere lederne til at komme helskindet gennem den første turbulente tid, har Væksthus for Ledelse udsendt hæftet ”De første 100 dage – som leder af en fusioneret organisation”. Her får du en enkel og praktisk tjekliste med råd og vejledning til ledelse af fusioner i den allerførste tid.

  Læs mere