Artikler om Personlig udvikling

Din personlige udvikling er afgørende for, at du kan lykkes som leder. Det ikke længere nok, at du er fagligt dygtig, du skal også være dygtig til at indgå i relationer, løse konflikter, have et innovativt mind-set og træffe svære beslutninger mv. Lederens personlige udvikling vægtes højere end tidligere, hvor det handler mindre om at regne den ud og mere om at være åben over for nye muligheder og udvikle sig.

På Lederweb finder du artikler og værktøjer om din personlige udvikling som leder. Her kan du blive klogere på, hvordan du bedst udnytter dit potentiale som leder – til gavn for dine medarbejdere og borgerne.

Du kan for eksempel lave en personlig SWOT-analyse, hvor du kan identificere dine svage og stærke sider. Du skal være villig til at lytte, hvis du vil udvikle dig. Derfor finder du også gode råd om, hvordan kan blive bedre til at bruge den kritik og feedback, som du modtager fra dine medarbejdere og kollegaer til at udvikle dig.

I en undersøgelse fra Væksthus for Ledelse er der identificeret syv kernekompetencer som ekstraordinært dygtige ledere har. Du kan bruge undersøgelsen til at blive klogere på dine kompetencer som leder. Du kan læse om undersøgelsen i publikationen Ledere der lykkes 2, som du kan læse og bestille gratis på Lederweb. • Personlig udvikling
Viser 50 / 216
Ingen resultater.
 • Det systemiske perspektiv

  Intet kan forstås isoleret - heller ikke de problemer du som leder skal medvirke til at løse. Den systemisk tænkende leder sørger for rum til refleksion, så problemer undersøges fra flere positioner og perspektiver.

  Læs mere
 • 10 praktiske tips når du skal udvikle dine medarbejdere

  Forskning viser, at mænd og kvinder er tilbøjelige til at løse problemer på vidt forskellige måder. Læs her om forskellene, og hvordan du kan sætte ind med kompetenceudvikling.

  Læs mere
 • Fra kollega til leder: De 6 faldgruber

  Dine tidligere kolleger er blevet dine nye medarbejdere. Det er en af de største udfordringer for nye ledere. Udnævnelsen fra kollega til leder åbner døren for nye muligheder, men også for mange faldgruber og konflikter.

  Læs mere
 • Dét kendetegner pissedårlige ledere

  I hundrede år er der forsket i, hvad ledelse er, og hvad god ledelse består af, uden man er kommet det nærmere. Til gengæld er man blevet god til at udpege den dårlige ledelse.

  Læs mere
 • SWOT: Kend dine styrker og svagheder som leder

  SWOT-analysen bliver traditionelt brugt til at kortlægge organisationers styrker og svagheder. Men du kan også bruge den til at blive klogere på dig selv og dit lederskab. Læs, hvordan du laver en personlig SWOT-analyse.

  Læs mere
 • Personligt lederskab: Hvor godt kender du dit?

  Hvis du er bevidst om dine værdier, styrker og svagheder, og hvad der er din personlige teori om god ledelse, kan du bedre udvikle dig som leder. Her får du en enkel model til bedre at kunne forstå og arbejde med dit personlige lederskab.

  Læs mere
 • Få styr på nervøsiteten

  Svedige hænder og rystende stemme. Alle har oplevet fornemmelsen! Nervøsitet er en naturlig reaktion, når vi bliver usikre på situationen, som vi er. Naturligt eller ej, er det dog aldrig rart. Læs, hvordan du styrer nervøsiteten, hvad enten den opstår ved jeres ugentlige møde, til jobsamtalen eller hvis du har en eksamen lige om hjørnet.

  Læs mere
 • Ved du hvordan du virker på andre?

  Hvordan virker du på dine medarbejdere? Hvad er dine særlige styrker som leder? Og hvor skal du arbejde med at dosere dig selv i samarbejdet med andre? Få her et værktøj, der giver dig selvindsigt og viser vej til, hvordan du bruger dine styrker rigtigt.

  Læs mere
 • Spænder du ben for dig selv?

  Mange ledere har både drømmen om og talentet til at blive excellente ledere og nå op på de øverste ledelsestrin, men alligevel lykkes det aldrig. Tre ledelseseksperter giver her 5 bud på, hvorfor og hvordan ledere spænder ben for sig selv og deres udvikling som ledere

  Læs mere
 • At træde i karakter - som menneske og leder

  Ledelsesværktøjer kan gøre nytte, men første skridt på vejen til at lykkes som leder er at have et sikkert indre kompas. Vil du være en troværdig og effektiv leder, skal du vide, hvad du står for, og hvor du vil hen. At have dig selv med som menneske er nemlig at have fat i lederrollen indefra. Med Kirstine Andersens bog ’Kierkegaard og Ledelse’, kan du blive klogere på dit indre kompas og få fat i lederrollen indefra.

  Læs mere
 • Udstrål dit lederskab

  Hvis du vil opfattes som en god leder, er det vigtigt, at du ikke blot evner at lede, men også udstråler lederskab. For vores udstråling har mindst lige så stor betydning for, hvordan vi bliver opfattet som vores handlinger. Med andre ord skal du kunne spille rollen som leder. Læs her, hvordan du lærer at mestre den rolle.

  Læs mere
 • Lederen skal være coachende, ikke coach

  En coach gør den enkeltes ønsker og mål til virkelighed. For lederen gælder til gengæld altid en højere dagsorden end medarbejderens, nemlig organisationens. En leder kan derfor ikke være coach, men kan med fordel være coachende i sin ledelse. Læs, hvordan du bliver coachende i din ledelse.

  Læs mere
 • Få det bedste ud af din LUS

  Ledere efterspørger lederudviklingssamtaler (LUS). Alligevel har kun to ud af fem ledere haft en årlig LUS. Det er ikke godt nok, lyder det fra erhvervspsykolog Stina Ørgård, som her giver råd om, hvordan ledere og chefer får bedre udbytte af LUS.

  Læs mere
 • Har du psyken til at være leder?

  Uddannelse, viden og erfaring er vigtigt for at varetage et lederjob, men det kræver også personlig styrke og psykisk robusthed at være leder. Tjek, om du har psyken til at være leder.

  Læs mere
 • 5 ledertyper der dræber enhver god ide

  God kommunikation gavner effektivitet, hverdag og bundlinje. Så enkelt kan det siges, men mange ledere glemmer at evnen til at lytte er en del af god kommunikation. Det er et problem, for aktiv, engageret lytning er fundamentet for kloge beslutninger og råstoffet for innovative ideer. Læs om de fem ledertyper, der kvæler ideerne, og få råd om hvordan du måske kan blive bedre til at lytte.

  Læs mere
 • 5 grunde til at ledergruppen ikke fungerer

  En ledergruppe skal give ledere mulighed for at udrette noget mere og bedre sammen, end de ville kunne have gjort hver for sig. Men en ny undersøgelse viser, at det langt fra er tilfældet i praksis. Læs, hvorfor mange ledergrupper ikke fungerer.

  Læs mere
 • Sådan bliver du bedre til at lykkes som leder

  Når man ser resultaterne fra ”Ledere der lykkes” og de kompetencer man helst skal mestre fremragende, hvis man vil være en virkelig succesfuld leder vil nogle af os opdage at der muligvis kunne være potentiale for forbedring.

  Læs mere
 • 9 ting succesfulde mennesker gør

  At nå sine mål og få succes handler ikke om hvem man er, men hvad man gør. Læs om ni ting, du skal gøre anderledes, hvis du vil nå dine mål.

  Læs mere
 • 9 ting du skal gøre for at blive opfattet som en fair leder

  At være en fair leder er ikke nogen let opgave. Her giver en adfærdsekspert dig hemmeligheden bag at blive opfattet som en fair leder af dine medarbejdere.

  Læs mere
 • Fem kernekompetencer hos succesfulde ledere

  Projektet har identificeret fem kernekompetencer hos den succesfulde leder. Det er ikke de eneste kompetencer, en god leder skal have. Men disse fem er så tydelige hos de udvalgte ledere, at de kan betragtes som et afgørende fundament for succesfuld ledelse.

  Læs mere
 • Derfor skal du arbejde med integritet i 2015

  En vigtig overvejelse ved årsskiftet er, om man fik gjort det man ville. Og mindst ligeså vigtigt er det, om man gjorde det på den måde, man ville – det vi ofte betegner integritet. Læs, hvorfor integritet er vigtigt i 2015.

  Læs mere
 • Derfor skal du smalltalke

  Mange ledere opfatter smalltalk som en tidsrøver og langt fra som en del af lederrollen. Men lederen, der evner at smalltalke, binder faktisk arbejdsdagen og organisationen bedre sammen, skriver forfatteren til bogen "Tag kontakt – guide til smalltalk".

  Læs mere
 • (Medfødt) Talent for ledelse

  Medfødte egenskaber og intelligens forklarer en del af den dygtige leders færdigheder. Ved at kortlægge og analysere ledelse og lederskab de seneste 100 år, hævder den norske forsker Øjvind L. Martinsen at have fundet frem til de personlige egenskaber en talentfuld leder skal besidde.

  Læs mere
 • Advarsel: Selvudvikling gør dig usikker og selvoptaget

  Undertryk dine følelser, tag nej-hatten på, og hold op med at mærke efter i dig selv. Sådan lyder anbefalingerne fra psykologiprofessor Svend Brinkmann, der gør op med selvhjælpsindustrien, som har gjort os selvoptagede og usikre. Læs hans råd om, hvordan du står fast.

  Læs mere
 • Er du den fødte leder? Få svaret med disse 6 spørgsmål

  Kan man lære at være en god leder? Ja, det kan man. Men der er nogle personlige egenskaber, som gør jobbet noget nemmere for dig, hvis du har dem, når du sætter dig i lederstolen. Her får du seks spørgsmål, der afslører, om du er den fødte leder.

  Læs mere
 • 5 spørgsmål der afslører en lav grad af følelsesmæssig intelligens

  Ledere med en veludviklet empati, selverkendelse og situationsfornemmelse står langt stærkere end deres kollegaer, der måske har lidt sværere ved at se sig selv eller vise omsorg. Men hvordan ved du, om du står lidt svagt i forhold til den følelsesmæssige intelligens? Besvar fem spørgsmål og bliv klogere på, hvor du står.

  Læs mere
 • MUS afskediger sig selv

  Hvad hvis MUS-samtalen selv skulle til MUS-samtale? Den ville tale over sig og afsløre, at den er den helt forkerte medarbejder i den forkerte rolle. Her ville det komme frem, at en hurtig afskedigelse er den bedste løsning for alle parter. Læs artiklen, som handler om en MUS-samtale, der er til MUS-samtale.

  Læs mere
 • Ledere der lykkes - hvad er det de kan?

  Hvad kendetegner succesfulde ledere? Det har projektet 'Ledere der lykkes' undersøgt. Vi har nysgerrigt spurgt: Hvad er det, de kan?

  Læs mere
 • Fem forudsætninger for handlekraft

  Det er muligt at arbejde systematisk med sin personlige handlekraft – og dermed blive en mere effektiv leder. Men hvad forudsætter, at du kan være handlekraftig? Erhvervspsykolog og forfatter Stig Kjerulf opsætter fem forudsætninger for personlig handlekraft.

  Læs mere
 • Alfa-hanner må udvikles eller afvikles

  Det anslås, at tre ud af fire topchefer er alfahanner. De er målrettede, går efter magten og kan skabe stor værdi for en organisation. Men alfahanner kan også trække organisationer med sig ned, hvis de oparbejder mere magt end selvindsigt. Læs, hvad der skal til for at udvikle en alfahan – eller hun.

  Læs mere
 • 9 måder at booste din selvtillid på

  Manglende selvtillid er en alvorlig hæmsko, hvis du vil have mere respekt fra medarbejderne eller tage et skridt op af karrierestigen. Der er dog råd at hente for at opnå en udstråling som en supermand eller -kvinde.

  Læs mere
 • Leder, brug dine følelser klogt

  Følelser og fornuftige strategiske overvejelser er ikke to adskilte størrelser, men det er vigtigt, at brugen af følelser i ledelsesarbejdet ikke bliver strategisk overstyret og dermed uautentisk og utroværdig. Få bud på, hvordan du som leder mestrer balancen mellem følelsesmæssig over- og understyring.

  Læs mere
 • Har du et growth eller fixed mindset?

  På alle arbejdspladser hersker bestemte tanke-vaner (mindset), der har betydning for, hvordan man ser verden og derfor også, hvordan medarbejdere tænker og ikke mindst handler. Læs, hvordan du udvikler en growth mindset kultur, der understøtter læring og succes.

  Læs mere
 • Lav en handlingsplan

  På baggrund af de ting du har været igennem, skal du udvælge de elementer, du vil satse på. Handlingsplanen kan rumme dit forhold til dit arbejdsliv og dets udvikling.

  Læs mere
 • Derfor fejler du som leder

  Siger ét og gør noget andet, flad for energi og kan ikke samarbejde. Det er bare tre af de ti hyppigste mangler, der bidrager til leder-fiasko ifølge undersøgelse i Harvard Business Review. Vil du blive klogere på, om du er på katastrofekurs, så skal du både se på, hvilken type leder du er, og hvilken du ikke er.

  Læs mere
 • Personlighedstest i den moderne organisation

  Er din medarbejder introvert eller ekstrovert, kreativ eller administratortypen, og er det i virkeligheden vigtigt? Ikke altid, lyder svaret i denne artikel. Lederen skal vurdere sine medarbejdere på, hvordan de fungerer i samspil med hinanden, i organisationen og med lederen selv.

  Læs mere
 • Advarsel: 9 løgne ledere fortæller sig selv

  Det er tegn på svaghed, hvis en leder viser følelser. De har altid travlt. Og så er det uklogt at blive venner med sine medarbejdere. Det er nogle af de løgne, mange ledere fortæller sig selv. Få alle ni løgne her.

  Læs mere
 • Hvor moden er du, leder?

  Der findes utallige undersøgelser af, hvilke personlighedstræk og egenskaber der skal til for at lykkes som leder. Ligeså afgørende er det dog, hvor moden du er. Lederens succes bestemmes nemlig i lige så høj grad af, hvor langt de er kommet i deres personlige, psykologiske udvikling. Det er én af pointerne i bogen ’Lederens værktøjskasse’.

  Læs mere
 • Derfor skal du blive mentor

  Mentorskabet er en metode til at udvikle talenter og samtidigt skabe samarbejde mellem erfarne og mindre erfarne medarbejdere i organisationen. Læs, hvordan du gennem et mentorskab bliver bedre til at forstå andres talent og motivation, og selv får udviklet dit lederskab.

  Læs mere
 • Få bedre selvindsigt ved at blotte dine svagheder

  Selvindsigt er nøglen til god ledelse. Hvis du har styr på, hvad du kan og ikke kan, og hvordan du virker på andre, har du et godt fundament for at lede andre. Sådan lyder budskabet fra administrerende direktør Jens Moberg. Få et af hans værktøjer til at få mere selvindsigt.

  Læs mere
 • Teamudviklingssamtalen - styr processen uden at styre indholdet

  En essentiel udfordring, som møder lederen af teamudviklingssamtaler (TUS), er at kunne styre processen uden også at styre indholdet: deltagernes meninger og holdninger. Læs forskellige teknikker her.

  Læs mere