Artikler om APV

En arbejdspladsvurdering (APV) har som regel fokus på problemer i arbejdsmiljøet. En arbejdspladsvurdering skal bestå af:

1) en kortlægning af arbejdsmiljøforholdene på arbejdspladsen
2) en vurdering eller analyse af arbejdsmiljøforholdene
3) en handlingsplan for arbejdsmiljøet, hvor opgaverne er prioriteret
4) en plan for hvordan der skal følges op
5) en vurdering af, om der er forhold i arbejdsmiljøet, som kan være medvirkende til sygefravær.

Mange arbejdspladser kortlægger arbejdsmiljøet ved hjælp af en anonym spørgeskemaundersøgelse. Andre mener, at det kræver en dialog at skabe en positiv udvikling af arbejdsmiljøet. Du kan på her læse artikler om arbejdspladsvurdering, og hvordan du kan komme i gang med den. • APV
Viser 5 / 6
Ingen resultater.
 • Leder, er du okay?

  Medarbejdernes trivsel er alfa og omega. Som leder ved du, at der er en klar sammenhæng mellem psykisk arbejdsmiljø og trivsel, relationer og engagement. Men hvor stort et fokus får din egen trivsel og arbejdsglæde? At du har det godt er nemlig ikke kun essentielt for dig selv - men for hele organisationen. Læs om fire indsatser for at trives som leder.

  Læs mere
 • Værdsættende arbejdspladsvurdering

  En arbejdspladsvurdering (APV) har normalt fokus på de problemer med arbejdsmiljøet, som findes på arbejdspladsen. Når man integrerer de værdsættende principper i sin APV, kommer der øget fokus på ressourcer, potentialer og handlemuligheder.

  Læs mere
 • Opfølgningsmodel til trivselsmålingen

  Trivselsmålingen skal følges op med dialog og handling, hvis den skal skabe værdi. Men hvordan skaber man egentligt en nærværende og meningsfuld dialog på baggrund af målingens resultater? Hvordan omsætter man dialogen til handling? Og hvordan skaber man følgeskab blandt medarbejderne? Her får du en model, der sikrer god opfølgning på trivselsmålingen.

  Læs mere
 • Læg en plan for APV’en og styrk arbejdsmiljøet

  Arbejdet med det psykiske arbejdsmiljø kræver en klar plan, tydelig kommunikation og involvering hele vejen igennem projektet. Læs her, hvordan I får valuta for pengene, når I investerer i det psykiske arbejdsmiljø.

  Læs mere
 • Stil 3 spørgsmål før I søsætter den næste trivselsundersøgelse

  Lederes og medarbejderes oplevelser med undersøgelser af medarbejdertilfredshed er blandede. Der er tre spørgsmål, I bør stille før I går gang med den næste trivselsundersøgelse og brug kommunikation som lakmusprøve på, om systemerne fungerer, som de skal.

  Læs mere