Artikler • Esben Buch-Hansen
Viser 29 / 29
Ingen resultater.
 • 7 trin til at tæmme din rasende medarbejder

  Medarbejderen råber dig ind i ansigtet af sine lungers fulde kraft, så du kan ikke få et ord indført, eller måske tudbrøler vedkommende, så du knapt kan forstå, hvad hun siger. Få her en let anvendelig teknik til at håndtere en rasende medarbejder.

  Læs mere
 • Hemmeligheden bag Steve Jobs' succes

  Steve Jobs, stifteren af computergiganten Apple, er blevet fremhævet og hypet for sin ledelse. Han bliver af mange opfattet som en ikonisk leder. Jobs var leder for tusindvis af medarbejdere, der investerede liv og sjæl i deres arbejde for at skabe de produkter, som han brændte for. En ny bog samler Steve Jobs bedste råd om ledelse. Læs dem her.

  Læs mere
 • Lederens guide til VM

  VM-feberen er i udbrud. Klatøjede medarbejdere, nervepirrende væddemål og heftige fodbolddiskussioner er noget af det, du kan forberede dig på.

  Læs mere
 • Machiavelli: Få mestermanipulatørens vigtigste ledelsesråd

  Empati, tillid og inddragelse af medarbejdere er opskriften på den totale fiasko i Machiavellis univers. Machiavelli havde et helt andet billede end, hvad der i dag kendetegner god ledelse. Læs Machiavellis brutale refleksioner over, hvordan du kommer i spidsen for din karriere ved at manipulere dine medarbejdere til egen vinding - og dermed vinder i livet.

  Læs mere
 • 5 ting du skal gøre for at fastholde dine topscorere

  Den medarbejder, det vil gøre mest ondt at miste, er måske på udkig efter et nyt job. Hvis du vil fastholde hende, kræver det handling. Her er fem råd om, hvordan du holder på dine bedste medarbejdere.

  Læs mere
 • Sådan overlever du chefen fra helvede

  Inkompetent, selvoptaget eller nedladende. Ikke alle chefer er lige lette at omgås. Hvis du ikke er klar til at sige dit job op, får du her en guide til, hvordan du overlever chefen fra helvede.

  Læs mere
 • Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

  En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og kvalifikationer.

  Læs mere
 • 9 ting du skal gøre for at blive opfattet som en fair leder

  At være en fair leder er ikke nogen let opgave. Her giver en adfærdsekspert dig hemmeligheden bag at blive opfattet som en fair leder af dine medarbejdere.

  Læs mere
 • Sådan får du mest ud af din tid

  Hvordan kan hun finde tid til at gå til 117 møder hver uge, vedligeholde sit netværk, være en god leder og have en familie. For én selv kan det være svært at finde tiden til et par ekstra møder om ugen og nå det sædvanlige administrative papirarbejde.

  Læs mere
 • Derfor fejler du som leder

  Siger ét og gør noget andet, flad for energi og kan ikke samarbejde. Det er bare tre af de ti hyppigste mangler, der bidrager til leder-fiasko ifølge undersøgelse i Harvard Business Review. Vil du blive klogere på, om du er på katastrofekurs, så skal du både se på, hvilken type leder du er, og hvilken du ikke er.

  Læs mere
 • Sådan skriver du en god anbefaling

  Mange medarbejdere ønsker en anbefaling, når de fratræder deres stilling. Men som leder kan det være vanskeligt at finde den gode struktur og ramme det rigtige niveau af tone og faglighed. Her er fem hovedkomponenter i en god anbefaling og inspiration til, hvordan du bygger en anbefaling op.

  Læs mere
 • Sådan overlever du at arbejde sammen med en, du afskyr

  Konstant klagende, evigt på tværs, altid påtrængende og opblæste egoer. De pinefulde medarbejdere eller kollegaer er overalt. Harvard Business Review har samlet en række redskaber til, hvordan du håndterer dem uden at kvæle dem eller få blod på tøjet.

  Læs mere
 • (Medfødt) Talent for ledelse

  Medfødte egenskaber og intelligens forklarer en del af den dygtige leders færdigheder. Ved at kortlægge og analysere ledelse og lederskab de seneste 100 år, hævder den norske forsker Øjvind L. Martinsen at have fundet frem til de personlige egenskaber en talentfuld leder skal besidde.

  Læs mere
 • Her er din største frygt

  Frygter du at klappen går ned, når du taler til store forsamlinger, eller får du det dårligt bare ved tanken om at skulle afskedige en medarbejder? Så er du ikke alene. En ny undersøgelse kortlægger lederes største frygt. Læs, hvad ledere frygter og få råd til, hvordan du tackler frygten.

  Læs mere
 • Narcissistiske ledere virker gode – men det er de ikke

  Narcissistiske ledere har selvtillid, er autoritære og tager ofte styringen over en gruppe. På grund af deres selvsikre adfærd opfattes de som effektive. Men de er faktisk det modsatte, viser et nyt forskningsstudie.

  Læs mere
 • Skema til MUS-samtaler

  Strukturér samtalen med et enkelt skema.

  Læs mere
 • 10 råd om hvordan man får succes på de sociale medier

  Flere og flere virksomheder og organisationer er til stede på de sociale medier. Men som med de fleste andre tiltag er der nogle ting, der bør overvejes. Få 10 gode råd om, hvordan I bruger de sociale medier.

  Læs mere
 • Sådan projektleder du

  Lederweb har samlet en guide til projektledelse, der giver dig gode råd til, hvordan du holder et projekt på rette kurs, minimerer feberredninger og undgår de typiske fælder.

  Læs mere
 • Om Toplederbloggen

  Topledere blogger om de kommende ledelsesudfordringer

  Læs mere
 • Sådan vinder du m@ilkrigen

  For mange, for lange, vigtige, irrelevante, fejladresserede, ufokuserede, informative osv. Dagligt bombarderes indbakken med mails. De hober sig op, og det er svært at danne sig et overblik. Fælles for mailindbakker er, at der kommer for mange mails, og at man bruger for lang tid på at besvare dem. Derfor er det på tide at gøre noget for at ændre kulturen.

  Læs mere
 • Hjælp til interessentanalyse

  Interessentanalysen giver dig overblik over dine interessenter og deres forventninger

  Læs mere
 • Få dine medarbejdere til at funkle

  Når organisationen er økonomisk trængt bliver medarbejdere ofte frustrerede og bekymrede for deres karrieremæssige udvikling. Som leder gør du klogt i at reagere på medarbejdernes frustrationer. Ifølge Harvard Business Review stiger antallet af frivillige jobskift nemlig, så snart markedet vender. Og en af de væsentligste faktorer for om en medarbejder bliver eller ej, er tilfredsheden med nærmeste chef.

  Læs mere
 • Du skal udfordre dit ledelsesrum

  Er du træt af ikke at kunne udføre dit arbejde, som du mener det bør udføres? Som leder oplever du måske, at føle dig begrænset af de rammer andre har sat for dit ledelsesmæssige handlingsrum. Det kan du nu gøre noget ved.

  Læs mere
 • Fordomme om offentlig ledelse kommer til kort

  At det skulle være et utaknemmeligt job at være leder i det offentlige er en skrøne. En undersøgelse viser, at de offentlige ledere oplever stor anerkendelse for det arbejde de udfører.

  Læs mere
 • Personbingo

  Hvad end du som leder skal fusionere to afdelinger, eller bare holde personalefest, så er det altid godt at have en icebreaker i lommen. Her er et værktøj.

  Læs mere
 • Ledelsesrum - udnyt og udbyg dine handlemuligheder

  Et stort ledelsesmæssigt handlerum er ikke noget du skal sidde og vente på som offentlig leder. Du er nødt til selv at vove dig frem på banen og afsøge dine muligheder.

  Læs mere