Artikler om Strukturer

Organisationsstrukturen er opbygningen af organisationen både på det formelle og det uformelle plan. Den formelle struktur i organisationer er en måde at koordinere og opdele arbejdsopgaverne for at sikre en effektiv implementering af organisations mål. Det er ofte de synlige strukturer så som afdelinger, stillinger, beslutningsregler mv., som er i fokus. Men strukturerne er ikke altid let tilgængelige eller synlige. Kulturen og sociale normer kan være stærke strukturerer som kan være vanskelige at se og beskrive.

En kommune eller region har et organisationsdiagram, som viser opdelingen af afdelinger og hierarkiet i organisationen. De enkelte enheder/afdelinger kan også have sine egne organisationsdiagrammer, der viser arbejdsdelingen.

Den bureaukratiske idealtypiske organisation er meget centraliseret, og der er en høj grad af faglig specialisering, standardisering, formalisering og regelstyring, med vægt på klare hierarkiske relationer. Fordelene er de klare ansvarsforhold, forudsigeligheden og standardisering, som fremmer effektivitet. Modsat den mekaniske organisationsform er den organiske. Den har en løsere struktur med decentralisering og fladere hierarki.

På Lederweb kan du læse artikler om strukturer i organisationer • Strukturer
Viser 5 / 2257
Ingen resultater.
 • Advarsel: Disse 9 ting får dine medarbejdere til at smutte

  Når de bedste medarbejdere opsiger deres stilling, giver det ofte lederne grå hår. Og det er ikke uden grund. Der er nemlig få ting, som koster og forstyrrer lige så meget, som når gode medarbejdere smutter. Læs her, om de ni værste ting du kan sige og gøre, som i sidste ende skubber gode medarbejdere i armene på en ny arbejdsplads.

  Læs mere
 • Advarsel: Derfor flygter dine medarbejdere

  Husker du at sige godmorgen til dine medarbejdere, er du tilgængelig og engagerer du dig i sociale aktiviteter på arbejdspladsen? Her får du ti lidt mere utraditionelle bud på, hvorfor dine medarbejdere søger væk, og hvad du kan gøre for at undgå det.

  Læs mere
 • Sådan skriver du en god anbefaling

  Mange medarbejdere ønsker en anbefaling, når de fratræder deres stilling. Men som leder kan det være vanskeligt at finde den gode struktur og ramme det rigtige niveau af tone og faglighed. Her er fem hovedkomponenter i en god anbefaling og inspiration til, hvordan du bygger en anbefaling op.

  Læs mere
 • Systemisk tænkning - at forstå systemet, mønsteret og sammenhængene

  Organisationens evne til at forandre sig i takt med omverdenen hænger sammen med det interne system, som organisationen udgør. Artiklen gennemgår den systemiske tænkning, som hjælper dig til at se sammenhængen mellem organisationen og forandringen.

  Læs mere
 • Sådan gennemfører du en god ansættelsessamtale

  En komplet guide til dig, der skal holde ansættelsessamtale. Ved at bruge spørgerammer sikrer du dig, at du får afklaret ansøgerens kompetencer og kvalifikationer.

  Læs mere