Artikler • Saskia Lawson Gern
Viser 25 / 25
Ingen resultater.
 • Er du træt af ikke at få svar?

  Det er frustrerende ikke at få svar på sine mails og andre henvendelser. Det skaber frustration og usikkerhed, og i værste fald konflikter. Læs, hvordan du tackler tavsheden.

  Læs mere
 • Kom godt i gang efter ferien

  Hængekøjen er byttet ud med en skrivebordsstol, den kølige limonade er udskiftet med automatkaffe og indholdet i din indbakke har lidet til fælles med svenske kriminalromaner. Ferien er slut og hverdagen banker utålmodigt på døren. Lederweb giver dig råd til den bedste start efter ferien.

  Læs mere
 • Syv ord, ledere bør undgå

  Som leder bør du overveje dine ord på en guldvægt. Din position giver nemlig dine ord mere tyngde, og du bør derfor være ekstra opmærksom. Det er ikke altid dine gode hensigter bliver så vel modtaget, som du havde tænkt dig.

  Læs mere
 • Lederens syv bedste sjuske-råd

  Altid engageret, ambitiøs, dygtig og fejlfri. Det må anses for at være lederens vej til succes og fremgang. Nej heldigvis ikke! Med en tilpas dosis sjusk, kan du komme længere end du tror.

  Læs mere
 • 10 råd om udvikling af ledertalenter

  De næste ledere – de medarbejdere med et særligt talent for ledelse - findes på arbejdspladserne i kommuner og regioner. Men er du i stand til at spotte dem? Og ved du, hvordan du griber lederudvikling an? Her er ti råd om, hvordan du spotter og udvikler de næste ledere.

  Læs mere
 • Det irriterer dine medarbejdere

  Mange ledere drømmer om en arbejdsplads uden konflikter, men konflikter og irritationsmomenter er uundgåelige. Få indblik i hvilke emner, der irriterer dine medarbejdere mest og råd til, hvordan du skal forholde dig til dem.

  Læs mere
 • Julefrokost: Snaps eller samvær?

  Julefrokosten står for døren, og sammen med den er bekymringen for, hvordan lederen skal opføre sig: Skal du gå tidligt hjem og lade medarbejderne feste alene, eller skal du droppe distancen og slå dig løs til Wham’s Last Christmas?

  Læs mere
 • Julefrokosten handler om fællesskabet

  Julefrokosten står for døren, og sammen med den, bekymringen for hvordan lederen skal opføre sig: Skal du gå tidligt hjem og lade medarbejderne feste alene, eller skal du droppe distancen og slå dig løs til tonerne af Last Christmas? Ingen af delene er rådet.

  Læs mere
 • Sådan forkorter du dine møder

  Er dine møder plaget af krussedulle-tegninger, åndsfraværende blikke og diskrete gab? Møder kan være idéfyldte, håndgribelige og effektive eller langvarige, energidræbende og ufokuserede. Hvis dine møder har en tendens til at være mere tidsrøvende end konstruktive, så læs hvordan du kan ruske op i mødekulturen.

  Læs mere
 • 7 råd til stillingsannoncen

  Lever jeres stillingsannoncer sjældent op til dine forventninger? Så ligger problemet muligvis i jeres stillingsannoncer. Her får du råd om at finde den rigtige medarbejder fra start.

  Læs mere
 • 5 råd: Når medarbejderne kommer tilbage fra ferie

  Når ferien er slut, er det ikke kun lederen, der har brug for en blid start. Hjælp dine medarbejdere godt i gang efter ferien med en varm velkomst. På den måde sikrer du høj motivation og større arbejdsglæde.

  Læs mere
 • Ferie er tid til at arbejde

  Endelig ferie! 3 ugers fred og ro til at lave det arbejde, du ikke får tid til i hverdagen, hvor du ustandselig bliver forstyrret af telefonopkald, møder og medarbejderes spørgsmål. Det er virkeligheden for mange ledere når sommerferien står for døren.

  Læs mere
 • Lederens værste karaktertræk

  I gode tider, hvor det kører derud af, kan dårlig ledelse let overses eller skjules. Men i dårlige tider, er dårlig ledelse opskriften på katastrofe. En ny undersøgelse kortlægger 10 fællestræk hos dårlige ledere.

  Læs mere
 • TEST: Er du en besværlig person?

  Besværlige personer er dem der efterlader dig frustreret eller dræner dig for energi. Det kan være i korte perioder eller på fuld tid, men ens for begge situationer, er at det tærer på dine ressourcer. Men hvor besværlig er du selv – test dig selv her?

  Læs mere
 • Når det ikke kan siges med blomster

  Når medarbejderne bliver syge i længere tid, er blomster og chokolade ikke altid nok. Her får du råd om, hvordan du tackler sygefravær gennem samtaler med den sygemeldte medarbejder.

  Læs mere
 • Facebook på jobbet

  Bør du være venner med dine medarbejdere på Facebook? Hvilke informationer deler dine medarbejdere på nettet? Og hvor meget ”facebooker” dine medarbejdere i arbejdstiden? Der er mange potentielle konflikter der lurer, når Facebook træder ind på arbejdspladsen.

  Læs mere
 • Jesus ti største fejltrin som leder

  Til påske er han mere aktuel end nogensinde - Chefernes chef. Hvis arbejde man stadig taler om 2000 år efter. Men en af historiens største ledere trådte også i spinaten. Læs her, om de 10 største fejl han begik i sit lederskab.

  Læs mere
 • Hjælp din medarbejder med at finde sin indre leder

  Har du en medarbejder, der går rundt med en leder i maven? Så er det nu du skal hjælpe vedkommende til at tage springet ud i ledelse. Nyt elektronisk værktøj, giver medarbejderne mulighed for at teste deres ledelsesevner.

  Læs mere
 • Dokumentation kvæler offentlige ledere

  Lederne af de offentlige institutioner føler at dokumentation, evalueringer, planer, budgetter og andet administrativt papirarbejde forhindrer dem i at udføre deres arbejde. De øgede krav om dokumentation er med til at forringe kvaliteten af arbejdet på institutionerne i stedet for at fremme det.

  Læs mere
 • Innovation: Fylder politikerne for meget og de offentlige ledere for lidt?

  Innovation tager tid. Innovation koster penge. Undskyldningerne for at gå i gang med innovation er utallige. Skyldes det mangel på visioner eller mod? Sammen med tre danske politikere giver Innovationsguru, Geoff Mulgan sine bud.

  Læs mere
 • Sådan bliver du en ineffektiv chef

  Effektivitet i arbejdet er en dyd den perfekte leder besidder. Hvis du er den perfekte leder, behøver du ikke at læse mere. Hvis ikke, giver Lederweb dig 7 råd til hvordan du ikke skal gøre, hvis du vil øge din egen effektivitet på jobbet.

  Læs mere
 • 7 råd når du får kritik

  Som leder skal du øve dig i at gøre kritik til noget positivt. Skaber du rum og plads til konstruktiv kritik undgår du korridorsnak.

  Læs mere
 • Sådan styrker du den sociale kapital

  Forskning viser, en klar sammenhæng mellem social kapital og virksomheders performance. Men hvad er social kapital? Og hvordan kan du som leder opbygge og vedligeholde social kapital på din arbejdsplads?

  Læs mere
 • Fra kollega til leder: De 6 faldgruber

  Dine tidligere kolleger er blevet dine nye medarbejdere. Det er en af de største udfordringer for nye ledere. Udnævnelsen fra kollega til leder åbner døren for nye muligheder, men også for mange faldgruber og konflikter.

  Læs mere