Artikler om Mellemleder

Jobbet som mellemleder rummer en række faldgruber. En af de typiske faldgruber er, at mange mellemledere gør det hele selv. De færreste mellemledere har nemlig gennemgået den udvikling, det kræver at gå fra medarbejder til mellemleder. Som medarbejder har mellemlederen vænnet sig til at arbejde med bestemte opgaver på en bestemt måde.

Det gør, at det er let for mellemlederne at sige ja til at gøre alt muligt. Derfor sidder mange mellemledere og bruger tid på opgaver, som de let kunne uddelegere. Og i øvrigt nyder de den anerkendelse, som det at kunne løse opgaverne giver dem.

Desuden glemmer mange mellemledere at etablere alliancer. Typisk fordi de ikke vil udstille deres egen sårbarhed ved at bede om hjælp. Det er meget menneskeligt, men uhensigtsmæssigt. For det betyder, at hver mellemleder kommer til at sidde og suboptimere sin egen lille silo og skjule sin egen utilstrækkelighed. Det gavner hverken organisationen eller mellemlederen.

Du kan læse mere om hvilke forventninger chefen har til deres mellemleder i Væksthus for Ledelses publikation: "Kære chef, kære ledere".

På Lederweb har vi også samlet en masse artikler om det at være mellemleder. • Mellemleder
Viser 23 / 23
Ingen resultater.
 • Her er mellemlederens 3 største brølere

  Har du svært ved at slippe de opgaver, du havde som medarbejder, og higer du efter anerkendelse og tydelige resultater? Pas på du ikke ryger i den samme fælde, som mange andre mellemledere. Læs om de 3 største brølere, du kan begå som mellemleder.

  Læs mere
 • Medarbejdernes top 10 over uacceptabel ledelsesadfærd

  Næsten halvdelen af danskerne har skiftet job på grund af dårlig ledelse. Men hvad mener medarbejderne er dårlig ledelse? Det spørgsmål har de besvaret. Læs her en top ti over uacceptabel ledelsesadfærd.

  Læs mere
 • 5 ting du aldrig må gøre når du skal lede opad

  Mange ledere får ikke succes med at lede deres chef, fordi de ikke ved, hvordan de skal gøre. For at hjælpe dig med at styre uden om faldgruberne, får du her en top fem over de absolutte no-goes, når du leder opad.

  Læs mere
 • Værktøj: Mål dine medarbejderes stressniveau

  Lederen har et særligt ansvar for at forebygge, opdage og håndtere stress på arbejdspladsen, men en hektisk hverdag kan gøre forebyggelsen svær. Her får du et værktøj til at identificere dine medarbejderes trivsels- og stresstilstand, så du kan opretholde det gode arbejdsmiljø i en travl hverdag.

  Læs mere
 • Derfor skal du lede opad

  Der er milevid forskel på, hvilket pres du er under, afhængigt af hvor du er placeret i hierarkiet. En af de mest udsatte er mellemlederen, da han befinder sig i et krydsfelt, hvor presset både kommer oppe- og nedefra. Læs, hvordan du ved at lede opad kan øge din trivsel som leder.

  Læs mere
 • 5 råd: Sådan tackler du ubehøvlede kolleger

  Hvis du arbejder sammen med en, der mangler empati og ofte er lidt ubehøvlet, kan det hurtigt gøre dig usikker og nervøs. I stedet for at bekymre dig for meget og vende det hele indad, får du her fem råd, der måske kan forbedre samarbejdet.

  Læs mere
 • Ledelse kan kun udøves én vej – nedad

  Det er chefens ansvar at udøve en ledelse, som lægger op til og fremmer, at lederen tør og vil udfordre chefen, hvis chefen er på vej til at træffe dårlige eller forkerte beslutninger. Derfor giver ledelse opad ingen mening og risikerer at være skadelig for organisationen og lederne. Læs indlægget om, hvorfor du kun bør lede nedad og ikke opad her.

  Læs mere
 • Seneca: Led efter fagligheden

  Vi skal have noget mere tværfaglighed. Sådan lyder det ofte, når komplekse udfordringer skal håndteres. Men hvorfor egentlig? Måske er tiden kommet til, at vi efter år med tværfaglighed fokuserer på fagligheden? At vi bliver skarpe på, hvad vi hver især bidrager med - og hvad vi sammen skal lykkes med.

  Læs mere
 • Psykoanalysen kan forklare hvordan dine medarbejdere opfatter dig

  Dine medarbejderes opfattelse af dig som leder er ikke tilfældig. Ubevidst tillægger vi de mennesker, vi arbejder sammen med egenskaber afhængigt af, om vi oplever dem som en søskende eller en forældrefigur. Artiklen beskriver familiedynamikkers indflydelse på, hvordan dine medarbejdere opfatter dig som leder.

  Læs mere
 • Giv din ledergruppe fælles retning

  Energiforladte møder i ledergruppen og beslutninger, der stritter i forskellige retninger. Det er nogle af tegnene på, at en ledergruppe mangler den afgørende fælles forståelse af, hvad ledergruppen er sat i verden for. Her får I et værktøj til at afklare formålet i jeres ledergruppe eller lederteam.

  Læs mere
 • Mellemlederens 10 dilemmaer

  Hvordan kan du som mellemleder være klar og tydelig i din ledelse, når dit eget mandat ikke er helt klart? Læs om dilemmaet og ni andre, som mellemledere dagligt står overfor.

  Læs mere
 • Blæksprutteledelse på fuld tid

  Det er en myte, at de kommunale ledere i første geled har hænderne fulde af driftsopgaver og administration. I virkeligheden består hovedparten af deres arbejdsdag af gedigne ledelsesopgaver, og derfor bør de også ses og behandles som professionelle ledere. To nye undersøgelser stiller skarpt på førstelinjeledernes hverdag og udfordringer.

  Læs mere
 • Kvindelig mellemleder: Sådan kommer du til tops

  Er du mellemleder og kvinde? Og vil du gerne til tops? Så kan det være en idé at lade dig inspirere af den ledelsesstil, som kvindelige topledere praktiserer. Der er nemlig nogle centrale forskelle på, hvordan kvinder på topleder- og kvinder på mellemlederplan leder, viser en ny undersøgelse.

  Læs mere
 • 3 afgørende valg du skal træffe som mellemleder

  Som mellemleder er du helten i midten af organisationen, der samler alle tråde, kitter organisationen sammen og sikrer, at der bliver skabt klar retning og mening, mens der bliver leveret resultater. Du skal holde udkig i alle retninger, opad, udad, til siden og nedad og kan hurtigt blive en lus mellem to negle. Skal du klare dig, er der tre afgørende valg, du skal træffe.

  Læs mere
 • 5 dårlige chefer - og hvordan du tackler dem

  Hvilken type chef har du? Kaster han den ene bold op efter den anden, uden at se, hvor de lander? Eller er hun typen, der overvåger og kontrollerer, hvad du laver, eller har alt for travlt til også at få talt med dig? Læs her, hvordan du som leder tackler forskellige typer af dårlige chefer.

  Læs mere
 • Led dilemmaer med fem trin

  Dilemmaer trænger sig på hele tiden: Hvor skal vi mellem stabilitet og forandring lægge det strategiske snit? Hvordan balancerer vi mellem den organisatoriske ledelse og medarbejdernes ledelse af deres egen opgaveløsning? Læs her om, hvordan du kan lede på dine dilemmaer i fem trin.

  Læs mere
 • 4 råd: Undgå at medarbejderne spørger dig hele tiden

  Har Peter fri i dag? Skal jeg ringe og rykke for et svar hos Hanne? Bliver du afbrudt af spørgsmål, som medarbejderne selv burde kunne svare på, men som de alligevel stiller til dig? Så får du her fire råd, der reducerer afbrydelserne og giver dine medarbejdere kompetencerne til at selv at træffe beslutninger og finde svarene.

  Læs mere
 • Lederen under forandring

  Områdeledelse er en af de strukturer, der vinder frem i landets vuggestuer og børnehaver. Her kan du læse om muligheder og udfordringer ved områdeledelse.

  Læs mere
 • Nye ledere: Læg kortene på bordet med det samme

  En række problemer kan undgås, hvis man gør forventningerne til den nye leder tydelige allerede i jobsamtalen. Det betaler sig i længden at lægge alle kortene på bordet, selv om det ikke altid er så let, som det lyder.

  Læs mere
 • Undgå at splittelsen mellem familie og arbejde bremser dine ledertalenter

  Organisationer risikerer at miste ledertalenter, hvis der ikke er plads til at forene familielivet med lederkarrieren. Læs her, hvilke barrierer især kvinder møder, og hvilke tiltag, der kan hjælpe dem på vej.

  Læs mere