Artikler • Rasmus Onslev Kremmer
Viser 39 / 39
Ingen resultater.
 • Nye generationer: Hvad er fup og hvad er fakta?

  Skifter yngre medarbejdere oftere job end deres ældre kollegaer? Og er der forskel på, hvor længe man er ansat alt efter ens faggruppe? Det er nogle af de spørgsmål, du får svar på i en ny undersøgelse fra Væksthus for Ledelse, som kortlægger en række facts om de nye generationer på arbejdsmarkedet.

  Læs mere
 • Sprint dig til vellykkede projekter med agil projektledelse

  Drop langsigtet planlægning og estimater. Med agil projektledelse deler man i stedet et projekt op i sprintetaper, så man hele tiden er i stand til at reagere på forandringer undervejs i udviklingsprocessen.

  Læs mere
 • Centerchef – dette skal du kunne

  Centermodellen stiller nye krav til de ledere, der bliver centerchefer. Som centerchef skal du kunne begå dig på det politiske niveau, have styr på driften og kunne skabe relationer. Læs om centerchefens opgaver og hvilke kompetencer, det kræver af dig.

  Læs mere
 • Trivselsmålinger fjerner fokus fra kerneopgaven

  Ledere bliver for ofte målt på trivselsundersøgelser, APV’er og andre interne målinger, men ikke på, hvordan de løser kerneopgaven. Det har konsekvenser for velfærden, mener Anne Jøker, der er forfatter og ledelseskonsulent. Hun efterlyser derfor en bedre balance mellem ledernes fokus på kvalitet, effektivitet og trivsel.

  Læs mere
 • Åbn dit ledelsesrum og træf bedre beslutninger

  Inviter forældre, frivillige, bestyrelsen og medarbejdere inden for i ledelsesrummet, når du skal træffe beslutninger. Selv om det kan gøre processen mere besværlig. Læs her, hvordan du kan kvalificere dine beslutninger ved at inddrage andre i dem.

  Læs mere
 • Tre ting fremtidens ledere skal kunne

  Fremtidens ledere skal kunne lytte, skabe overblik og være beredte på det ukendte. Det mener fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, Future Navigator. For ledelse handler bl.a. om at kigge fremad mod ukendt land, hvor man ikke ved, hvad der er på den anden side, forklarer hun.

  Læs mere
 • 4 skridt mod tillidsbaseret ledelse

  Hvis du tror, at tillidsbaseret ledelse handler om at fjerne al kontrol og styring, har du misforstået begrebet. Det handler om at finde et mix mellem tillid og kontrol, der giver mening. Få ph.d. Tina Øllgaard Bentzens råd om hvilke kompetencer, det kræver af dig som leder, hvis du vil udøve mere tillidsbaseret ledelse.

  Læs mere
 • Sæt gang i de store tanker med små glimt

  Innovation kommer ikke af sig selv, men med glimtglimt.dk får du et værktøj fra Væksthus for Ledelse, der er perfekt som fødselshjælper til de nye ideer. Kig på siden og lad dig inspirere af alverdens smarte løsninger.

  Læs mere
 • Tværgående opgaver kræver særlig ledelse

  Du skal lede processer, der ikke stopper der, hvor organisationen eller dine ledelsesbeføjelser stopper. Sådan lyder et af fire bud på, hvad fremtidens ledere skal kunne for at give borgeren et sammenhængende forløb ifølge et af Videncenter for Velfærdsledelses projekter.

  Læs mere
 • Fergusons opskrift på den succesfulde leder

  Fodbold og offentlig ledelse ligner umiddelbart ikke to sider af samme sag. Der er dog masser af inspiration at hente hos Sir Alex Ferguson, der stod i spidsen for Manchester United i 26 sæsoner. Han blev en legende og vandt alt. Nu har han løftet sløret for sin succesopskrift som leder. Se her, hvilke otte punkter du ifølge Ferguson skal følge for at nå til tops.

  Læs mere
 • Få 4 simple råd til innovationsprojektet

  Innovation er efterhånden blevet et vilkår for alle ledere i den offentlige sektor, men det kræver sin leder at stå i spidsen for et innovationsprojekt. Man skal blandt andet være stædig og have is i maven. Her får du fire vigtige erfaringer fra andre om, hvordan du leder et innovationsprojekt.

  Læs mere
 • Siger du det samme som dit kropssprog?

  Hvis du vil sikre dig, at dine medarbejdere følger bedre op på det, du siger, skal du fokusere mere på dit kropssprog. Det handler ikke altid om, hvad du siger, men måden du siger det på. Læs her, hvad du skal være opmærksom på.

  Læs mere
 • Bliv en bedre leder med 3. generations coaching

  Tiden, hvor det bedste argument vandt, er forbi. Det handler ikke længere om at overbevise medarbejderne. Nu skal lederen gå i dialog med medarbejderne for også selv at blive klogere og finde løsningerne. Det er en del af 3. generations coaching, som ifølge professor Reinhard Stelter kan hjælpe dig med at blive en bedre leder.

  Læs mere
 • Hold talenterne varme

  Der er god grund til at holde ekstra øje med de medarbejdere, der har et talent for ledelse. Talentudvikling er nemlig en del af løsningen på flere af de udfordringer, vi står over for i den offentlige sektor. Læs her, hvordan I spotter talenterne, hvordan I udvikler dem, og hvordan I holder dem til (ledelses)ilden.

  Læs mere
 • Hjælp dine medarbejdere med at blive ledere

  Skal talentudviklingen gøre en forskel, er fire elementer essentielle for, at medarbejderne bliver afklarede og klædt på til ledelse. Se mere her og få inspiration til, hvordan du og din organisation kan lave den rette træningsbane for nye ledere.

  Læs mere
 • Talentforløb gav mig retning

  Lotte Ramsdahl, der er projektleder i Borgerservice i Ringsted Kommune, deltog i talentforløbet ’fra medarbejder til leder’ for at blive klogere på, hvilken vej hun skal gå i sit arbejdsliv. Nu ved jeg, at jeg skal være leder, siger hun.

  Læs mere
 • Coach åbnede (ledelses)døren på klem

  Som faglig koordinator i Sundhedsplejen i Holstebro Kommune har Joan Skytte ofte flirtet med tanken om et lederjob. Hun er dog ikke overbevist om, at det med personaleledelse er noget for hende. Men en række coachsamtaler i forbindelse med talentforløbet ’Fra medarbejder til leder’ har givet hende nogle nye perspektiver.

  Læs mere
 • Klar til at blive leder

  Klaus Gerner Nielsen er netop startet som souschef i en selvejende institution i Sorø Kommune. Han havde flirtet med tanken om et lederjob i et stykke tid, og talentforløbet ’Fra medarbejder til leder’ gav det sidste skub. Jeg har bl.a. fået en masse redskaber, som jeg kan bruge, siger han.

  Læs mere
 • Det svære valg

  Susanne Friis Andersen har i otte måneder arbejdet som konstitueret afdelingsleder i pædagogisk psykologisk afdeling i Frederikshavn Kommune, så hun har en fornemmelse af, hvad ledelse handler om. Alligevel er hun glad for, at hun kom med i talentforløbet ’fra medarbejder til leder’. Jeg ville gerne have en afklaring, forklarer hun.

  Læs mere
 • Nu er jeg klar til et lederjob

  Jane Grann Stephenson, der er souschef i institution i Nyborg Kommune, er efter et talentudviklingsforløb klar til at tage et skridt op ad karrierestigen. Hun mener blandt andet, at forløbets modul og samtalerne med en coach har rustet hende til opgaven.

  Læs mere
 • Talentforløb skal være springbræt

  Det kan være svært at komme i betragtning til en lederstilling, når man ikke har så meget erfaring eller mangler lidt ekstra uddannelse. Derfor tog Kim Astrup Villadsen, der er socialpædagog i Holbæk Kommune, imod tilbuddet om at deltage talentforløbet ’fra medarbejder til leder’ med kyshånd. Det er en god måde at komme nærmere lederjobbet, mener han.

  Læs mere
 • Ledelse er en mulighed

  Anne Foldager, der er faglig koordinator i beskæftigelsesforvaltningen i Københavns Kommune, deltog i talentforløbet ’fra medarbejder til leder’ for at blive klogere på, om ledelse er noget for hende. Nu ved jeg, hvad mine stærke sider er, og hvilke sider jeg skal være opmærksomme på, hvis jeg skal gå ledervejen, siger hun.

  Læs mere
 • Fra medarbejder til leder: Klædt på til ledelse

  Susanne Falk Pedersen, der er social- og sundhedsassistent i Varde Kommune, vidste egentlig ikke, hvad hun sagde ja til, da hun tog imod tilbuddet om at deltage i talentforløbet ’fra medarbejder til leder’. Men hun er glad for, at hun gjorde det, for nu har hun fået et vikariat som leder.

  Læs mere
 • Hårdt men spændende talentforløb

  Birthe Plauborg, der er social- og sundhedsassistent i Herning Kommune, blev opfordret til at deltage i et talentforløb, og selv om det var hårdt, så er hun glad for, at hun gjorde det. Forløbet har nemlig givet hende en masse med i rygsækken, som hun både kan bruge i sit nuværende job, og hvis hun en gang skal være leder.

  Læs mere
 • Lad stiletterne føre dansen

  Så længe diskussionen om kvinder i topledelse handler om eksempelvis charter og kvoter for kvinder, kommer vi ikke nærmere målet. Vi skal væk fra offerrollen, så kvinderne selv tager ansvar. Det mener Helle Bro, der er direktør for Personale, Social og Arbejdsmarked i Holstebro Kommune.

  Læs mere
 • Fem udfordringer for ledere i første række

  Det giver tilfredsstillelse at være leder i forreste række, hvor velfærden leveres. Men det er også et job, der er fyldt med dilemmaer. Man kan fx være fanget mellem at være kollega og leder for medarbejderne og mellem ens faglighed og en stadig mere professionel lederrolle.

  Læs mere
 • De 7 Gode Vaner gør dig til en bedre leder

  Steven R. Covey udgav sin bog ’De 7 Gode Vaner’ for mere end 20 år siden, og bogen er stadig blandt de mest sælgende managementbøger i verden. Her kan du læse om de syv gode vaner, og hvordan de kan gøre dig mere effektiv, bedre til at samarbejde og hjælpe med at finde din personlige balance.

  Læs mere
 • Lær at håndtere besværlige personer

  Konflikter koster både tid og penge, og det dræner energien i et hvert samarbejde. Derfor vil erhvervspsykologisk rådgiver Sebastian Nybo lære os at tackle dem konstruktivt. Læs hvordan du genkender og håndterer besværlige typer.

  Læs mere
 • De sidste år som leder

  Spændende arbejdsopgaver, et godt netværk og påskønnelse fra medarbejderne er nogle af de faktorer, der motiverer erfarne ledere til at blive længere på arbejdsmarkedet. Ny publikation fra Væksthus for Ledelse fortæller, hvorfor og hvordan, man motiverer og fastholder de erfarne ledere til at blive.

  Læs mere
 • Vigtige ledelseskompetencer udvikles med alderen

  Du går ikke i stå af at blive gammel, du bliver gammel af at gå i stå. Sådan lyder det fra forfatterne Lone Kühlmann og Henning Kirk, der er aktuel med bogen ’Afskaf Alderdommen – bliv i de voksnes rækker’. Visse kompetencer kan faktisk kun udvikles i takt med erfaringen. Derfor kan erfarne ledere noget, som yngre ledere ikke kan.

  Læs mere
 • God ledelse i selvejende kulturinstitutioner

  Det er ikke kun på skoler, daginstitutioner og direktionsgange, at god ledelse har sin berettigelse. De selvejende kulturinstitutioner har også brug for god ledelse. Derfor har Væksthus for Ledelse lanceret en publikation, der indeholder en række anbefalinger til bestyrelser og dig, der er leder i en selvejende kulturinstitutioner.

  Læs mere
 • Lyt til ledelse på farten

  Hvordan kan lederen håndtere det uperfekte og det ubehagelige? Nu giver Væksthus for Ledelse dig muligheden for at lytte til filosof og erhvervsforsker Pia Lauritzens tanker om ledelse som podcast, mens du kører i tog, vasker op eller går en tur.

  Læs mere
 • Udnyt HR-afdelingen til at styrke din ledelse

  Del din viden og samarbejd med HR-afdelingen. Og glem alt om, at HR er noget blødt ’nice-to-do’. HR-arbejdet er en af de vigtigste ingredienser til at nå de ’hårde’ resultater. Få råd om, hvordan du får mere ud af din HR-afdeling.

  Læs mere
 • HR skal byde lederne op til dans

  De kommunale ledere ser arbejdet med HR som helt central for deres ledergerning, men efterlyser mere tydelighed omkring, hvad HR-afdelingerne kan bidrage med. Det viser en undersøgelse fra Væksthus for Ledelse.

  Læs mere
 • Tillidsbaseret ledelse er risikofyldt

  Ledelse med tillid handler ikke om at smække benene op og lade medarbejderne passe butikken. Tværtom. Det er både krævende og risikofyldt. Sådan lyder budskabet fra Lektor Niels Thyge Thygesen i Væksthus for Ledelses debatoplæg: ’De skjulte velfærdsreserver.’

  Læs mere
 • Ledere kæmper med arbejdsbyrden

  Mere end halvdelen af de kommunale førstelinjeledere mener, at de har for meget at se til. Det viser en ny undersøgelse, der dog også viser, at størstedelen af dem overordnet set synes, at deres job er spændende og udfordrende.

  Læs mere
 • DNA af landets bedste ledere

  I onsdags blev Den Kommunale Lederpris uddelt. Over 300 var indstillet. Læs hvad der kendetegner landets bedste offentlige ledere.

  Læs mere
 • Social kapital er nøglen til bedre velfærd

  Den 24. november 2010 åbner KL dørene for HR-konferencen ’Nye veje til velfærd’. I den forbindelse har KL interviewet nogle af de spændende oplægsholdere. Bl.a. Tage Søndergård Kristensen, der fortæller om, hvorfor en høj social kapital er vigtig for virksomheder, institutioner og organisationer.

  Læs mere