Artikler om Robusthed

Robusthed er blevet en eftertragtet egenskab hos både ledere og medarbejdere. Med robusthed fører en forventning om, at man kan holde til lidt af hvert i en omskiftelig og travl hverdag. Men mental robusthed er ikke en superheltedragt, der gør mennesker i stand til at udholde alt. Det kan være en god egenskab, der hjælper os til at håndtere livets store udfordringer. God ledelse giver robuste medarbejdere, og som leder kan du gøre meget for at skabe et arbejdsmiljø, der styrker dine medarbejderes robusthed. Det er også en egenskab, man kan træne og styrke.

Artiklerne på Lederweb sætter fokus på robusthed, både dine medarbejderes og din egen, og hvordan du som leder kan skabe mentalt robuste medarbejdere og en robust organisation. Der er flere faktorer der, har betydning for ens robusthed.

Her er fem af dem:

1. Tænkning og problemløsning 
2. Positive følelser
3. Positive relationer 
4. Selvregulering  
5. Styrker

Artiklerne om robusthed er ikke udelukkende positive. Der bliver også stillet spørgsmålstegn ved, om robusthed overhovedet er en positiv egenskab, om det er den enkelte, der skal være robust eller om det er organisationen. • Robusthed
Viser 5 / 35
Ingen resultater.
 • Få styr på nervøsiteten

  Svedige hænder og rystende stemme. Alle har oplevet fornemmelsen! Nervøsitet er en naturlig reaktion, når vi bliver usikre på situationen, som vi er. Naturligt eller ej, er det dog aldrig rart. Læs, hvordan du styrer nervøsiteten, hvad enten den opstår ved jeres ugentlige møde, til jobsamtalen eller hvis du har en eksamen lige om hjørnet.

  Læs mere
 • Spot dine sensitive medarbejdere

  Ifølge forskning er hver femte af os særligt sensitiv. Læs, hvad det vil sige at være særligt sensitiv og få råd om, hvordan du leder sensitive medarbejdere og får nytte af deres styrker.

  Læs mere
 • Har du psyken til at være leder?

  Uddannelse, viden og erfaring er vigtigt for at varetage et lederjob, men det kræver også personlig styrke og psykisk robusthed at være leder. Tjek, om du har psyken til at være leder.

  Læs mere
 • Organisationen skal være robust – ikke medarbejderne

  Hypotesen om at robuste medarbejdere giver en robust organisation, får dumpekarakter ifølge international forskning og praksis. Men hvad er alternativet? Svaret er at lede, så organisationen bliver robust frem for, at medarbejderne skal være det. Læs her, hvordan du griber det an.

  Læs mere