Artikler om Mangfoldighed

Med mangfoldighedsledelse kan du som leder bedre bruge arbejdspladsens mange forskellige ressourcer – og gøre det ved at dyrke forskellighederne i stedet for lighederne. Mangfoldighedsstrategien bygger grundlæggende på særbehandling.

På mange arbejdspladser er der en modvilje over for tanken om positiv særbehandling. Det strider efter manges mening mod et grundlæggende lighedsbegreb. Lighedsprincippet betyder blandt andet, at alle ansøgere skal stilles lige uanset deres baggrund.

Ofte vil ligebehandlingen komme til udtryk i formelle ansættelseskriterier, hvor den formelle uddannelsesbaggrund eller mængden af relevante erhvervserfaringer bliver afgørende for valget af en ny medarbejder.

Konsekvensen er imidlertid, at mange arbejdspladser automatisk rekrutterer efter genkendelighedens princip, hvor både ledelse og medarbejdere foretrækker de ansøgere, der "ligner" den eksisterende personalegruppe mest. Det være sig aldersmæssigt, kønsmæssigt, fagligt, kulturelt og etnisk.

Herved sker der i virkeligheden en forskelsbehandling af alle de ansøgere, der ikke kommer i betragtning på grund af deres forskellighed.

Læs mere om mangfoldighedsledelse på Lederweb. • Mangfoldighed
Viser 5 / 8
Ingen resultater.
 • 6 trin til at tackle en irriterende medarbejder

  Din medarbejder snerrer af dig eller har en vane, der får dit blod til at koge. Det kan være fristende at ignorere problemet. Men at gøre ingentinggør det kun værre. Få her en metode på seks trin til at fortælle en medarbejder, at han gør noget, der skader jeres samarbejde.

  Læs mere
 • Mangfoldighedsledelse - hvad, hvorfor og hvordan?

  Med mangfoldighedsledelse kan du som leder bedre brugere arbejdspladsens mange forskellige ressourcer – og at gøre det ved at dyrke forskellighederne i stedet for lighederne.

  Læs mere
 • 3 måder du kan hjælpe medarbejdere med alkoholproblemer

  Det skal være legitimt at bede sin leder om hjælp, hvis man har problemer med alkohol. Når arbejdspladser står parat med hjælp, lykkes flere medarbejdere med alkoholbehandlingen, og det kommer både medarbejderen og arbejdspladsen til gode. Her får du tre råd om, hvordan du håndterer en medarbejders alkoholproblemer.

  Læs mere
 • Kommunikerer mænd og kvinder forskelligt på jobbet?

  Det kan skade trivslen og samarbejdet, når ord og adfærd bliver misforstået, og det gør det ofte ifølge Birgitte Baadegaard, der mener, at dine mandlige og kvindelige medarbejdere blandt andet bruger spørgsmål forskelligt, når de kommunikerer.

  Læs mere
 • Stine Johansen: ”Man diskriminerer ikke majoriteten ved at tænke minoriteten ind”

  Stine Johansen er kommunaldirektør i Helsingør Kommune. Hun er også homoseksuel og mener, at Danmark kan blive meget bedre til at inkludere minoriteter på arbejdsmarkedet. Diversitet skal ifølge Stine Johansen være normalen.

  Læs mere